Superpapa is er voor jou!

Even voorstellen

Mijn naam is Ferry, het gezicht achter Superpapa. Ik ben een alleenstaande vader van – het liefste mannetje op deze wereldbol – Floris. Je kunt mij wakker maken voor een groot bord rundercarpaccio of verse oesters die 10 minuten geleden nog op de bodem van de zee lagen. Ik krijg energie van mijn kleine ventje (ondanks alle aandacht die hij vraagt) en ben graag onder de mensen. Neerploffen op een terrasje, indrukwekkende uitjes of spelletjes met vriend(inn)en behoren dan ook tot mijn favoriete activiteiten. 

Mijn droom? Dat is een lastige! Ik denk dat als ik eerlijk naar mezelf ben, dat ik enorm verlang naar rust. Ik heb als persoon ontzettend veel meegemaakt en een veilige, stabiele ‘thuisplek’ zou een enorm waardevolle toevoeging zijn in mijn leven. Met rust bedoel ik rust in m’n hoofd, dus niet minder activiteiten of uitjes! Wat meer kunnen genieten van het moment en niet altijd bezig zijn met morgen. Snappie?

Of ik nog een droom heb? Jazeker en die is best cliché, namelijk dat mijn mannetje een toekomst krijgt waarin hij gelukkig is en weet dat er altijd mensen zijn op wie hij kan bouwen.

Het ontstaan van Superpapa

Tijdens mijn (v)echtscheiding ging ik op zoek naar informatie, afleiding en onbewust ook naar advies; verhalen van anderen die mij de bevestiging gaven dat ik de strijd niet alleen hoefde te vechten. Ik voelde me eenzaam, machteloos en het leek alsof heel de wereld zich tegen mij had gekeerd. Het viel mij tijdens deze akelige periode op, dat er online bijzonder veel informatie te vinden is voor (en door) moeders, maar des te minder voor (alleenstaande) vaders. Ik dacht: dit kan toch niet de bedoeling zijn? 

Zo ontstond Superpapa, een blog gericht op … jawel, vaders! Of je nu een alleenstaande vader of gelukkig getrouwd bent, een vrouwelijk partner hebt of op mannen valt, of je nu één kind van 3 hebt of 5 pubers, het maakt absoluut niet uit. We hebben namelijk allemaal iets gemeen met elkaar, dat we vader zijn. En dat vaderschap is niet altijd even gemakkelijk. Gelukkig sta je er niet alleen voor en hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden.

Superpapa helpt jou met handige tips & tricks, met adviezen, wijze raad en natuurlijk waardevolle handvatten waarmee jij een #superpapa zult worden. Van het opvoeden van lastige pubers tot de ideale zomervakantie met een baby, Superpapa is er voor jou! Het enige dat je hoeft te doen om een superpapa te worden, is de artikelen op deze site te lezen en jezelf op de hoogte houden via mijn Instagram!